ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

Φεβρουάριος 2014

Οι πρόσφατες καταστροφές στον πλανήτη αποδίδονται στην Κλιματική Αλλαγή, η οποία οφείλεται εν μέρει στην ανθρωπογενή συνεισφορά. Ακόμη και ο νυν Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, αναφέρθηκε σε ομιλία του στη σχέση των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν αυτές τις ημέρες (αλλά και τους προηγούμενους μήνες) της Η.Π.Α. με την Κλιματική Αλλαγή.

————————————————————————————————————————–

Αύγουστος 2012

Σκεπτικιστές που το ξανασκέφτηκαν…

Ο Prof. Richard Muller είναι ο τελευταίος από μια σειρά σκεπτικιστών που αλλάζουν γνώμη σχετικά με την ανθρωπογενή συνεισφορά στην Κλιματική Αλλαγή. Σύμφωνα με άρθρο εφημερίδας, οProf. Richard Muller άλλαζε γνώμη μετά τη δημοοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξήγαγε το Berkeley Earth Surface Temperature (Best) project, το οποίο έχει ιδρύσει ο ίδιος (Πηγή: L. Hickman, Climate change study forces sceptical scientists to change minds, The Guardian, Sunday 29 July 2012).

————————————————————————————————————————–

Μάρτιος 2011

Δημοσιεύθηκε μελέτη στο περιοδικό Nature (Nature 453, 353-357, 15 May 2008), στην οποία η αύξηση στην πιθανότητα πλημμύρας σε Αγγλία και Ουαλία το φθινόπωρο του έτους 2000 αποδίδεται στην ανθρωπογενή συνεισφορά στην κλιματική αλλαγή.

————————————————————————————————————————–

Μάιος 2008

Δημοσιεύθηκε μελέτη στο περιοδικό Nature (Nature 453, 353-357, 15 May 2008), στην οποία οι αλλαγές σε φυσικά και βιολογικά συστήματα του πλανήτη μας αποδίδονται στην ανθρωπογενή συνεισφορά στην κλιματική αλλαγή.

————————————————————————————————————————–

Ιανουάριος 2005

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα μελέτη στο περιοδικό Nature (Nature 432, 610-614, 2 December 2004), όπου γίνεται προσπάθεια υπολογισμού της ανθρωπογενούς συνεισφοράς στην κλιματική αλλαγή. Οι Stott, Stone και Allen χρησιμοποίησαν τα καλύτερα μοντέλα κλιματικής αλλαγής και υπολόγισαν την φυσική εξέλιξη της πορείας του κλίματος στην Ευρώπη τον 20 αιώνα με ή χωρίς την ανθρωπογενή συνεισφορά. Σύμφωνα με τη μελέτη, με βεβαιότητα μεγαλύτερη του 90%, περισσότερος από τον μισό κίνδυνο για την επανάληψη ακραίων Ευρωπαϊκών καλοκαιριών (όπως του 2003) είναι αποδοτέος στην ανθρώπινη επιρροή στο κλιματικό σύστημα.